Basis pastasaus

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Saus

  • 1 stuk(s)
    Ui
  • 3 tenen
    Knoflook
  • 2 tbsp
    Italiaansekruiden
  • 1 stuk(s)
    Laurier
  • 2 stuk(s)
    Tomatenpuree
  • 1 stuk(s)
    Gepelde tomaat met basilicum
  • 500 miligram
    Gezeefde tomaten (pasata)
  • 1 gram
    Peper
  • 1 gram
    Zout

Bereidingswijze

Saus

  1. De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

  2. In de hapjespan de tomatenpuree verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.

  3. De gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met eventueel sambal en een laurierblaadje toevoegen. 15 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.