Basis pastasaus
RD
Geplaatst
op: 15-02-2025
hoofdgerecht
Een heerlijke basis pastasaus die je verder kan aanvullen met je eigen groentes. Vanuit deze saus kan je lasagne bereiden, spaghetti of een andere pasta.
bereidingstijd
1 uur
aantal
4 personen
Bewaar
Print
Ingredienten
Saus
-
1 stuk(s)Ui
-
3 tenenKnoflook
-
2 tbspItaliaansekruiden
-
1 stuk(s)Laurier
-
2 stuk(s)Tomatenpuree
-
1 stuk(s)Gepelde tomaat met basilicum
-
500 miligramGezeefde tomaten (pasata)
-
1 gramPeper
-
1 gramZout
Bereidingswijze
Saus
-
De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.
-
In de hapjespan de tomatenpuree verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.
-
De gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met eventueel sambal en een laurierblaadje toevoegen. 15 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.