Zelfgemaakte mayonaise zonder mixer
Je kan mayonaise met meerdere hulpmiddelen maken. Denk aan een staafmixer of een handmixer. Dit recept is zo gemakkelijk dat je het zelfs met een garde kan doen.
Een lekkere basis mayonaise waar je zelf peper of zelfs knoflook. Voor echt lekkere knoflooksaus moet je hier zijn.
Ingredienten
Mayonaise
-
4 stuk(s)Eieren
-
1 tspMosterd (Dijon)
-
500 mililiterOlie
-
1 stuk(s)Citroen
Bereidingswijze
Mayonaise
-
Splits de eieren en gebruik alleen de dooier. Het eiwit kan je invriezen en voor iets anders gebruiken.
-
Voeg de mosterd toe en meng samen met een garde.
-
Voeg al roerend in het dooier mengsel een klein beetje olie en meng tot het een egale massa is. Elke keer als de olie is opgenomen in het mengsel voeg je er weer wat meer olie aan toe.
Als je in 1x veel olie erbij gooit kan het niet worden opgenomen. Daarom moet je altijd de olie in delen erbij doen. De eerste keer is altijd weinig olie omdat je anders de mayonaise laat schiften.
Indien het mengsel te dik is om nog meer olie bij te voegen dan kan je een beetje wijnazijn toevoegen om het mengsel af te slappen
-
Als alle olie is toevoegd kan er sap bij van een halve citroen en eventueel wat peper. De basis van de mayonaise is nu gemaakt.
Voeg zelf smaken toe als bijvoorbeeld; chilipoeder, citroenrasp, truffel of knoflook. De mogelijkheden zijn oneindig.