Kip stoofpot met bier

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Stoofpot

  • 4 stuk(s)
    kipdijfilet
  • 2 stuk(s)
    ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2 tbsp
    bloem
  • 300 mililiter
    donker bier
  • 250 mililiter
    slagroom
  • 300 mililiter
    kipboullion (pot)
  • 1 stuk(s)
    takje verse rozemarijn

Bereidingswijze

Stoofpot

  1. Marineer de kip met wat peper en zout en bak deze in een stoofpan aan voor ongeveer 10 minuten of totdat deze rondom goudbruin is.

  2. Neem de kip uit de pan en voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot glazig. Roer de bloem erdoor en bak deze 1 minuut mee tot de bloem gaar is. Voeg nu het bier, de slagroom en de boullion toe. Breng het geheel al roerend aan de kook om klontjes te voorkomen.

  3. Voeg de kip terug in de pan en laat ongeveer een uur sudderen op laag vuur. De takjes rozemarijn kunnen nu ook worden toegevoegd en breng op smaak met peper en zout. Snijdt de champignons in plakjes en voeg deze nu ook toe om mee te garen.

  4. Kook nu de aardappelen voor aardappelpuree of rijst als je dat liever hebt.