Kip stoofpot met bier
Bewaar
Print
Ingredienten
Stoofpot
-
4 stuk(s)kipdijfilet
-
2 stuk(s)ui
-
2 tenenknoflook
-
2 tbspbloem
-
300 mililiterdonker bier
-
250 mililiterslagroom
-
300 mililiterkipboullion (pot)
-
1 stuk(s)takje verse rozemarijn
Bereidingswijze
Stoofpot
-
Marineer de kip met wat peper en zout en bak deze in een stoofpan aan voor ongeveer 10 minuten of totdat deze rondom goudbruin is.
-
Neem de kip uit de pan en voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot glazig. Roer de bloem erdoor en bak deze 1 minuut mee tot de bloem gaar is. Voeg nu het bier, de slagroom en de boullion toe. Breng het geheel al roerend aan de kook om klontjes te voorkomen.
-
Voeg de kip terug in de pan en laat ongeveer een uur sudderen op laag vuur. De takjes rozemarijn kunnen nu ook worden toegevoegd en breng op smaak met peper en zout. Snijdt de champignons in plakjes en voeg deze nu ook toe om mee te garen.
-
Kook nu de aardappelen voor aardappelpuree of rijst als je dat liever hebt.