Portugees eenpansgerecht met rundvlees
Ingredienten
Eenpansgerecht
-
500 gramRiblappen
-
1 stuk(s)Grote ui
-
4 tenenKnoflook
-
1 stuk(s)Klein blikje tomatenpuree
-
2 stuk(s)Winterpeen
-
3 stuk(s)Aardappel
-
1 stuk(s)Laurier
-
0.5 cupDiepvries doperwt
-
1 stuk(s)Verse koriander (bosje)
-
3 stuk(s)Runderboullion blokje
-
500 mililiterWater
-
1 tbspPaprikapoeder
Bereidingswijze
Eenpansgerecht
-
Verwijder het vet van het vlees en snijdt het vlees in blokjes. Kruid het vlees met peper en zout nu. Doe olijfolie in een grote pan, liefst gietijzer, en bak het vlees rondom bruin.
Haal vervolgens het vlees eruit en houdt dit apart.
-
Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in dezelfde pan. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee om het te ontzuren. De paprikapoeder kan nu worden toegevoegd. Voeg nu het vlees weer toe samen met de laurier en boullion.
Zet het zachtjes op en laat 1 uur sudderen.
-
Voeg nu de aardappel toe in blokjes evenals de wortel. Kook dit gaar en voeg als het bijna gaar is de doperwten toe.
Let wel op dat het geheel onder vocht staat, anders wordt het niet gaar.
-
Als laatste stap voeg je de koriander toe zonder steeltjes. Proef nu of er wat zout en/of peper bij moet.