Portugees eenpansgerecht met rundvlees

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Eenpansgerecht

  • 500 gram
    Riblappen
  • 1 stuk(s)
    Grote ui
  • 4 tenen
    Knoflook
  • 1 stuk(s)
    Klein blikje tomatenpuree
  • 2 stuk(s)
    Winterpeen
  • 3 stuk(s)
    Aardappel
  • 1 stuk(s)
    Laurier
  • 0.5 cup
    Diepvries doperwt
  • 1 stuk(s)
    Verse koriander (bosje)
  • 3 stuk(s)
    Runderboullion blokje
  • 500 mililiter
    Water
  • 1 tbsp
    Paprikapoeder

Bereidingswijze

Eenpansgerecht

  1. Verwijder het vet van het vlees en snijdt het vlees in blokjes. Kruid het vlees met peper en zout nu. Doe olijfolie in een grote pan, liefst gietijzer, en bak het vlees rondom bruin.

    Haal vervolgens het vlees eruit en houdt dit apart.

  2. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in dezelfde pan. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee om het te ontzuren. De paprikapoeder kan nu worden toegevoegd. Voeg nu het vlees weer toe samen met de laurier en boullion.

    Zet het zachtjes op en laat 1 uur sudderen.

  3. Voeg nu de aardappel toe in blokjes evenals de wortel. Kook dit gaar en voeg als het bijna gaar is de doperwten toe.

    Let wel op dat het geheel onder vocht staat, anders wordt het niet gaar.

  4. Als laatste stap voeg je de koriander toe zonder steeltjes. Proef nu of er wat zout en/of peper bij moet.