Tortilla de patatas
Spaanse tortilla op basis van ei en aardappelen. Simpel gevuld met ui, knoflook en chorizo. Maar je kan hem vullen met wat je wilt uiteraard!
Ingredienten
Spaanse tortilla
-
500 gramIets kruimige aardappelen
-
1 stuk(s)Ui
-
2 stuk(s)Knoflook
-
6 stuk(s)Eieren
-
0.5 stuk(s)Chorizo
Bereidingswijze
Spaanse tortilla
-
De aardappelen in schijfjes snijden, de ui heel fijnsnijden. Laat de aardappelschijfjes en de uiersnippers in flink wat olie in ongeveer een kwartier gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur.
Kluts ondertussen de eieren met peper en zout. Het gare aardappelmengsel goed laten uitlekken in een stalen vergiet of zeef. Daarna mengen met het geklutste ei. Zorg dat het als het ware één massa wordt.
-
Neem nu je favoriete steelpan (minstens 25 cm doorsnee) en verhit twee of drie eetlepels olie. Laat de olie goed heet worden voordat je de massa erin stort. Als het goed is, blijft de omelet los van de bodem. Temper het vuur en laat de omelet stevig worden.
Nu komt het moeilijkste: de omelet omkeren. Dit doe je door hem op een groot bord te laten glijden. Een tweede bord erop en omkeren. Maak eerst de pan helemaal schoon voordat je de omelet er terug in schuift. Een tortilla van de ware meester is nog een pietsje nat vanbinnen.