Simpele basis roomboter cake

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Beslag

  • 250 gram
    boter
  • 250 gram
    basterdsuiker
  • 3 gram
    zout
  • 13 gram
    citroenrasp
  • 250 gram
    heel ei
  • 225 gram
    patentbloem (tarwe)
  • 26 gram
    zetmeel (maizena)
  • 9 gram
    bakpoeder

Bereidingswijze

Beslag

  1. Alle grondstoffen moeten op een temperatuur rond de 24°C zijn. De roomboter moet op mayonaise lijken. Door een vlam of fohn tegen de mengkom te houden kan je de boter iets smelten. Maar smelt het niet te ver, mayonaise moet het op lijken.

  2. Vetstof, citroenrasp, suiker en eventueel zout mengen maar NIET luchtig kloppen

  3. Ei in vier gedeelten toevoegen

  4. Tarwebloem en/of cakepoeder doorspatelen

  5. Na het bakken direct lossen op z'n kop. (brede kant onder) Als je de cake op suiker zet plakt hij niet vast aan de ondergrond.