Simpele basis roomboter cake
RD
Geplaatst
op: 04-07-2024
banket
Een heerlijke basis cake met een vleug van citroen. Dit receptuur kan verrijkt worden met andere smaken of versieringen.
bereidingstijd
1 uur
aantal
3 stuk(s)
baktijd
50 min
temperatuur
150 celcius
Bewaar
Print
Ingredienten
Beslag
-
250 gramboter
-
250 grambasterdsuiker
-
3 gramzout
-
13 gramcitroenrasp
-
250 gramheel ei
-
225 grampatentbloem (tarwe)
-
26 gramzetmeel (maizena)
-
9 grambakpoeder
Bereidingswijze
Beslag
-
Alle grondstoffen moeten op een temperatuur rond de 24°C zijn. De roomboter moet op mayonaise lijken. Door een vlam of fohn tegen de mengkom te houden kan je de boter iets smelten. Maar smelt het niet te ver, mayonaise moet het op lijken.
-
Vetstof, citroenrasp, suiker en eventueel zout mengen maar NIET luchtig kloppen
-
Ei in vier gedeelten toevoegen
-
Tarwebloem en/of cakepoeder doorspatelen
-
Na het bakken direct lossen op z'n kop. (brede kant onder) Als je de cake op suiker zet plakt hij niet vast aan de ondergrond.