Speculaas

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Deeg

  • 140 gram
    Roomboter
  • 35 gram
    Kokosvet
  • 170 gram
    Kristalsuiker
  • 40 gram
    Bruine basterdsuiker
  • 3 gram
    Zout
  • 55 mililiter
    Karnemelk
  • 250 gram
    Zeeuwsebloem
  • 85 gram
    Tarwebloem
  • 18 gram
    Speculaaskruiden
  • 5 gram
    Natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 3 gram
    Ammoniumbicarbonaat

Bereidingswijze

Deeg

  1. Kokosolie smelten in magnetron.

    Kokosolie smelt bij een temperatuur van 37 al, dus lang hoeft het niet

  2. Roomboter en gesmolten kokosolie met suikers en goed zout mengen.

    (maar geen lucht in het mengsel draaien)

  3. Karnemelk in delen doormengen tot het opgenomen is door de boter en suikers.

  4. Bloem en specerijen met de natriumbicarbonaat en amoniumcarbonaat zeven en kort doormengen.

  5. Uitrollen op 3mm tot 4mm. Snijden en op bakpapier afbakken.