Oud Hollandse pannenkoeken

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Pannenkoek

  • 250 gram
    Bloem
  • 2 stuk(s)
    Eieren
  • 3 gram
    Zout
  • 500 mililiter
    Volle melk
  • 5 gram
    Vanillesuiker
  • 2 gram
    Kaneel

Bereidingswijze

Pannenkoek

  1. Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.

  2. Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom. Stukjes eierschaal kun je er het makkelijkst uitvissen met een groot stuk eierschaal.

  3. Giet de melk er al roerend in delen bij. Klop het met de mixer of garde goed glad tot alle klontjes eruit zijn.

    Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer.

  4. Neem een koekenpan en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje boter erin smelten.

    Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag.

    !! Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin.

    Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.