Champignonsaus
RD
Geplaatst
op: 17-09-2024
sauzen
Een simpele maar heerlijke champignonsaus voor bij een stukje vlees of ander gerecht waar hij goed bij past.
bereidingstijd
25 min
aantal
2 personen
Bewaar
Print
Ingredienten
Saus
-
250 gram(Kastanje) champignons
-
1 stuk(s)Ui (middelgroot)
-
250 mililiterGroentebouillion
-
100 mililiterSlagroom
-
30 gramRoomboter
-
16 gramTarwebloem
Bereidingswijze
Saus
-
Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met wat olijfolie. Voeg de champignons in plakjes toe en bak even aan tot de smaak goed loskomt.
-
Doe de roomboter in een ander klein pannetje op matig vuur. Laat smelten. Voeg de bloem erbij en bak even gaar voor 2 minuten ongeveer.
Laat even goed verwarmen en voeg de bouillon en slagroom erbij.
-
Voeg samen en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Een beetje peterselie erdoor roeren geeft een mooie saus.