Champignonsaus

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Saus

  • 250 gram
    (Kastanje) champignons
  • 1 stuk(s)
    Ui (middelgroot)
  • 250 mililiter
    Groentebouillion
  • 100 mililiter
    Slagroom
  • 30 gram
    Roomboter
  • 16 gram
    Tarwebloem

Bereidingswijze

Saus

  1. Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met wat olijfolie. Voeg de champignons in plakjes toe en bak even aan tot de smaak goed loskomt.

  2. Doe de roomboter in een ander klein pannetje op matig vuur. Laat smelten. Voeg de bloem erbij en bak even gaar voor 2 minuten ongeveer.

    Laat even goed verwarmen en voeg de bouillon en slagroom erbij.

  3. Voeg samen en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Een beetje peterselie erdoor roeren geeft een mooie saus.