Portugese rijst met wortel

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Rijst

  • 1 cup
    (Basmati) rijst
  • 1.5 cup
    Water
  • 1 stuk(s)
    Kipbouillonblokje
  • 0.5 stuk(s)
    Ui
  • 1 stuk(s)
    Knoflook
  • 2 tbsp
    Olijfolie
  • 1 stuk(s)
    Wortel (bospeen)

Bereidingswijze

Rijst

  1. Snijdt de ui in halve maantjes en snijdt de wortel in plakjes.

  2. Olijfolie in een pannetje en de ui fruiten inclusief de wortel. Zodra hij glazig word kan de knoflook erbij geperst worden en ook het bouillonblokje erbij.

    Dit even een minuut aanbakken.

  3. Na de minuut kan de rijst erbij en bak deze ook even 30 seconden aan.

  4. Blus het vervolgens af met water. En breng weer aan de kook. Als het kookt plaats dan de deskel erop en zet het laag zodat hij heel licht en zo nu en dan borrelt.

    Zet ook een timer voor 20 minuten nu.

  5. Na de timer van 20 minuten. Zet het vuur uit en laat 5 minuten met de deksel dicht na-garen.