Portugese rijst met wortel
RD
Geplaatst
op: 23-07-2024
bijgerecht
Een hele simpele rijst op Portugese stijl.
Door het toevoegen van wat ui, knoflook en wortel maak je er een echte Portugese variant van.
bereidingstijd
25 min
aantal
2 personen
baktijd
20 min
Bewaar
Print
Ingredienten
Rijst
-
1 cup(Basmati) rijst
-
1.5 cupWater
-
1 stuk(s)Kipbouillonblokje
-
0.5 stuk(s)Ui
-
1 stuk(s)Knoflook
-
2 tbspOlijfolie
-
1 stuk(s)Wortel (bospeen)
Bereidingswijze
Rijst
-
Snijdt de ui in halve maantjes en snijdt de wortel in plakjes.
-
Olijfolie in een pannetje en de ui fruiten inclusief de wortel. Zodra hij glazig word kan de knoflook erbij geperst worden en ook het bouillonblokje erbij.
Dit even een minuut aanbakken.
-
Na de minuut kan de rijst erbij en bak deze ook even 30 seconden aan.
-
Blus het vervolgens af met water. En breng weer aan de kook. Als het kookt plaats dan de deskel erop en zet het laag zodat hij heel licht en zo nu en dan borrelt.
Zet ook een timer voor 20 minuten nu.
-
Na de timer van 20 minuten. Zet het vuur uit en laat 5 minuten met de deksel dicht na-garen.