Tom kha kai (Thaise kippensoep)
RD
Geplaatst
op: 06-03-2025
hoofdgerecht
soep
bereidingstijd
25 min
aantal
4 personen
Bewaar
Print
Ingredienten
Soep
-
1000 mililiterWater
-
1.5 stuk(s)(kip) bouillon blok
-
5 gramZout
-
500 gramKipdijfilet
-
800 mililiterKokosmelk
-
2 stuk(s)Citroengras
-
150 gramGalangal (verse laos)
-
8 stuk(s)Kaffirlimoen (limoenblad)
-
1.4 tspChilipoeder
-
13 mililiterVissaus
-
10 gramGula djawa (palmsuiker)
-
125 gramChampignons
-
200 gramTauge
-
1 stuk(s)Limoen (sap)
-
2 stuk(s)Lenteui
-
2 stuk(s)Korianderblad
Bereidingswijze
Soep
-
Kippenboullion met de kipdijfilet aan de kook brengen en zachtjes 15 min laten koken.
-
Kokosmelk, citroengras, galangal, limoenblad, chilipeper, vissaus en suiker eraan toevoegen en voor 5 minuten laten koken op middel vuur.
-
Champignons en tauge toevoegen en even zacht koken tot de gewenste gaarheid van de champignon is bereikt.
-
Vuur uit en het de limoen uitknijpen en toevoegen. Proeven of er nog meer vissaus bij moet indien nodig.
Lenteui en klein beetje koriander toevoegen voor smaak en garnering.