Tom kha kai (Thaise kippensoep)

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Soep

  • 1000 mililiter
    Water
  • 1.5 stuk(s)
    (kip) bouillon blok
  • 5 gram
    Zout
  • 500 gram
    Kipdijfilet
  • 800 mililiter
    Kokosmelk
  • 2 stuk(s)
    Citroengras
  • 150 gram
    Galangal (verse laos)
  • 8 stuk(s)
    Kaffirlimoen (limoenblad)
  • 1.4 tsp
    Chilipoeder
  • 13 mililiter
    Vissaus
  • 10 gram
    Gula djawa (palmsuiker)
  • 125 gram
    Champignons
  • 200 gram
    Tauge
  • 1 stuk(s)
    Limoen (sap)
  • 2 stuk(s)
    Lenteui
  • 2 stuk(s)
    Korianderblad

Bereidingswijze

Soep

  1. Kippenboullion met de kipdijfilet aan de kook brengen en zachtjes 15 min laten koken.

  2. Kokosmelk, citroengras, galangal, limoenblad, chilipeper, vissaus en suiker eraan toevoegen en voor 5 minuten laten koken op middel vuur.

  3. Champignons en tauge toevoegen en even zacht koken tot de gewenste gaarheid van de champignon is bereikt.

  4. Vuur uit en het de limoen uitknijpen en toevoegen. Proeven of er nog meer vissaus bij moet indien nodig.

    Lenteui en klein beetje koriander toevoegen voor smaak en garnering.