Verse romige tomatensoep

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Soep

  • 1 stuk(s)
    Ui
  • 500 gram
    Tomaten
  • 2 tsp
    Italiaanse kruiden
  • 1 stuk(s)
    Tomatenpuree (klein blikje)
  • 2 stuk(s)
    Groentebouillon
  • 750 mililiter
    Water (kokend)
  • 125 gram
    Creme fraiche
  • 250 gram
    Gehaktballetjes

Bereidingswijze

Soep

  1. Snijd de ui fijn en de tomaten in blokjes/parten. Laat de ui op een laag vuur met een beetje olijfolie, in een hoge pan, bakken totdat deze zacht is.

  2. Voeg daarna de tomaten toe samen met de Italiaanse kruiden en laat een paar minuten verwarmen.

  3. Roer de tomatenpuree door het mengsel en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Ook kan de creme fraiche er nu bij.

    Daarna alles door elkaar roeren.

  4. Kook het water in een waterkoker of op het vuur in een pannetje en giet dit bij het mengsel. Breng de soep aan de kook en zet het vuur lager. Dit laat je nu ongeveer 25 minuten koken.

  5. Pureer nu de soep in de pan met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.

    Als laatste gaan de soepballetjes erbij. Deze kook je in 5 minuten gaar op gemiddeld vuur.

    Is de soep iets te dik, voeg dan water toe. Is hij te dun laat de deksel eraf en kook wat vocht weg.